Субота, 27.04.2024, 02:31 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2021 » Квітень » 7 » 12 квітня - День працівників ракетно-космічної галузі України та Міжнародний день авіації і космонавтики
23:36
12 квітня - День працівників ракетно-космічної галузі України та Міжнародний день авіації і космонавтики

12 квітня в Україні відзначають День працівників ракетно-космічної галузі та Міжнародний день авіації і космонавтики. Свято присвячене першому в історії польоту людини в космос. У цей день в 1961 році Юрій Гагарін першим у світі здійснив орбітальний обліт Землі. 
Професійне свято працівників ракетно-космічної галузі України відзначається згідно з Указом Президента України № 230/97 від 13 березня 1997 року, «…ураховуючи значний внесок працівників ракетно-космічної галузі України у наукові дослідження, створення сучасної ракетно-космічної техніки та впровадження високих космічних технологій в народне господарство…». Дата свята - 12 квітня. У цей день відзначається Міжнародний день польоту людини в космос (Міжнародний день космонавтики).
Варто відзначити і вітчизняні успіхи в галузі космонавтики. Супутник «Січ-2-1» розробляється у рамках Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України і призначений для одержання цифрових зображень поверхні Землі у видимому й ближньому інфрачервоному діапазонах довжин електромагнітних хвиль, а також для моніторінгу параметрів магнітосфери Землі. Український супутник "Січ-2-1" має відправитись у космос до кінця цього року.

Переглядів: 308 | Додав: SchoolLibrary2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *: Email:
Код *: